Innovatievouchers voor Wijchense ondernemingen

  • Foto: Eveline van Elk
Gelderlander 31 maart 2016
WIJCHEN – Een bedrag van 10.000 euro wordt bijgeschreven op de rekening van 5 Wijchense ondernemingen. Zij kregen woensdag innovatievouchers gisteren uitgereikt van de gemeente Wijchen omdat ze een origineel, vernieuwend, verbindend en lokaal interessant idee hebben.

Zo is de Wijchense molen een van de winnaars. Reden? “De molen is een uniek onderdeel van de Wijchense cultuurhistorie en versterkt het toerisme in het dorp,” aldus de jury.

Uitbreiden
De molen bestond natuurlijk al, maar de molenaar maakte voor dit project een plan om verder uit te breiden. Bezoekers dus meer bieden dan een molenbrood of zak spelt, zodat ze langer blijven hangen en wellicht ook nog even het Wijchense centrum induiken.

Aanmoediging
De prijs is dus niet per se voor een nieuw bedrijf, maar kan ook dienen als aanmoediging of steuntje in de rug bij een aanvulling op het bestaande werk. Zo won ook het Wijchense bedrijf Lagusski, doorgebroken met het zogeheten ‘illunox-systeem’. Dat zijn stroken verlichting, onder andere in trapleuningen.

Duurzaamheid
Hoog op de ladder van duurzaamheid scoorde de moestuin Sfeer van Willems. Het duo hierachter kreeg de prijs voor hun verse groenten voor de Wijchense leden van de tuin. Het bedrijf Gebied & De Wijs werd beloond voor het behoud van de Krullentoren. Calllock bike sharing tenslotte werd 1 van de winnaars voor het delen van e-bikes met behulp van de modernste technieken als apps en smartcards